Version française
Home     About     Download     Resources     Contact us    
Browse thread
Link errors with O'Caml 3.09 and Camlidl 1.05
[ Home ] [ Index: by date | by threads ]
[ Search: ]

[ Message by date: previous | next ] [ Message in thread: previous | next ] [ Thread: previous | next ]
Date: -- (:)
From: Mary Fernandez <mff@r...>
Subject: Re: [Caml-list] Link errors with O'Caml 3.09 on MacOS
Hi Damien,
Thanks for your quick response.  I have another linking
problem on the Mac O/S 10.4 with O'Caml 3.09.  I'm getting
undefined _caml* symbols (see below).  From the link step,
you can see that I'm using a lot of libraries
(pcre, netstring, pxp, camomile, etc).
Any ideas?
Thanks, Mary

/usr/local/bin/ocamlopt -linkall -o galax-run.opt -I
/usr/local/lib/ocaml/site-lib/pcre -I
/usr/local/lib/ocaml/site-lib/netstring -I
/us\r/local/lib/ocaml/site-lib/pxp-engine -I
/usr/local/lib/ocaml/site-lib/pxp-lex-iso88591 -I
/usr/local/lib/ocaml/site-lib/pxp-lex-utf8 -I
\/usr/local/lib/ocaml/site-lib/camomile nums.cmxa unix.cmxa str.cmxa
pcre.cmxa netstring.cmxa pxp_engine.cmxa pxp_lex_utf8.cmxa
pxp_lex_li\nk_utf8.cmx pxp_lex_iso88591.cmxa pxp_lex_link_iso88591.cmx
bigarray.cmxa camomile.cmxa -cclib -lnums -cclib -lunix -cclib -lstr
-cclib -\lpcre_stubs -cclib -lpcre -ccopt -L/usr/local/lib -ccopt
-L/usr/local/lib/ocaml/site-lib/pcre  galax.cmxa   
toplevel/galax-run.cmx  -I /\usr/local/lib/ocaml/site-lib/pcre -I
/usr/local/lib/ocaml/site-lib/netstring -I
/usr/local/lib/ocaml/site-lib/pxp-engine -I
/usr/local/lib/ocaml/site-lib/camomile ... all my .cmx files ...
ld: Undefined symbols:
_camlAvlTree
_camlBitsvect
_camlByte_labeled_dag
_camlBytesvect
_camlCaseMap
_camlCharEncoding
_camlCharmap
_camlHangul
_camlIMap
_camlISet
_camlLocale
_camlOOChannel
_camlSubText
_camlTbl31
_camlUCS4
_camlUChar
_camlUCharInfo
_camlUCharTbl
_camlUCol
_camlULine
----:**-F1  *shell*          
(Shell:run)--L??--98%---------------------------------------------------------------------------------------                                                                                                                                          

On Tue, 2005-11-22 at 06:45, Damien Bobillot wrote:
> Kathleen Fisher wrote :
> 
> > We installed O'Caml 3.09 on MacOS 10.4 from the .dmg image, then  
> > installed
> > Camlidl with no errors.  When we link our Camlidl test program,
> > we get the link errors below.  However, when we install OCaml 3.09
> > from source, compile it, and install Camlidl, we do not get
> > any link errors.
> >
> > Can someone explain this behavior?
> >
> > Thanks!
> > Kathleen Fisher
> >
> > /usr/local/bin/ocamlc -I /usr/local/lib/ocaml -cc cc -custom -o  
> > test test.cmo test_stubs.o test.o test_idl.cmo /usr/local/lib/ocaml/ 
> > libcamlidl.a
> > ld: Undefined symbols:
> > _sprintf$LDBLStub
> > _fprintf$LDBLStub
> > _sscanf$LDBLStub
> 
> Try to add the following options : -cclib -lSystemStub
-- 
Mary Fernandez <mff@research.att.com>
AT&T Labs - Research